fredag 29 oktober 2010

Från vardagsrummet

Vi har köpt en ny soffa. Så klart blev det klassikern Ektorp. Bordet är en gammal kista som vi hittat på vinden. Den är jättecharmig och troligen väldigt gammal. Passade superfint till soffan och kohuden som vi valt att använda istället för matta. Tanken är att ha två av denna soffa, men den andra får inhandlas till våren nu när vi vet att den här passar bra.

söndag 24 oktober 2010

Vår glasveranda


Nu äntligen börjar verandan få form igen. Vi vart ju tvungna att riva en del i somras då en golvplanka behövde bytas. Vi hittade bakom panelen dessa vackra speglar som vi beslutat att bevara. Insidan isoleras och där spikar vi lite bredare pärlspont för. Dörrarna är också tillbaks från snickaren. Vi har nu kittat dom och sen är det bara målningen kvar. Efter att ha velat fram och tillbaks så har vi valt att måla dom i Kromoxidgrönt.
Fönsterfoder skall bli umbragrå och fönster skall målas i guldockra. Traditionellt och snyggt!!

tisdag 5 oktober 2010

Vi ser tillbaks på en underbar sommar....








Ja nu är det höst och det har blivit lite dåligt uppdaterat här. Våra vackra ytterdörrar befinner sig hos snickaren för renovering. Gräset har fått växa då det har regnat hela tiden och nu har det infunnit sig en skön känsla av mys. Har införskaffat en ny fin bok som vi lusläser uppkurade i soffan i höstmörkret. Stora boken om byggnadsvård
Nu skall det planeras inför vårens arbeten.....