onsdag 22 december 2010

Vi samlar på inspiration





Man behöver inte mycket. Det kan räcka med ett litet torp, en vacker vy eller en detalj så genomtänkt för 100 år sedan för att få fantasin och inspirationen att flöda. Vi gillar att fota och jag skall försöka visa lite fina bilder som vi samlar på oss och som vi tar med oss i våra projekt. Nu är det snart jul, men jag kan ändå inte låta bli att längta till våren och sommaren och allt det vackra som snön i dag döljer.

söndag 19 december 2010

Hej mitt vinterland..





Första besöket på en och en halv månad. Snödjup ca 40 cm, -7 grader ute, -4 grader inne.
Efter att fått parkera hos närmsta granne så pulsade vi mot gården. Snön har yrt hela dagen och det känns inte alls inbjudande.
Väl framme fick vi skotta oss fram och in i huset. Myyyysigt.
En snabbvisit och sen hem igen... Vi kommer tillbaks i jul och nyår.


lördag 11 december 2010

Några vackra bilder






Vi vill passa på att dela med oss av några vackra höstbilder på gårdshunden. En trogen flicka som är alldeles bedårande.
Nu skall det läsas i nya numret av GÅRD & TORP, härligt....

torsdag 9 december 2010

Julen nalkas

Tänk att det bara är 15 dagar kvar. När skall man finna tid till att handla julklappar?
Jag önskar mig en härlig fårfäll, ett renskinn samt en borrmaskin/skruvdragare. Det är viktigt att ha bra verktyg när man håller på så mycket.

onsdag 8 december 2010

Vackra vedspis

Den här vackra vedspisen finns i vårt kök. Det är en Skoglund & Olsson från Gävle... Tyvärr är den i mycket dåligt skick så den behöver renoveras om det ens går. Luckorna har lossnat från sina fästen och sen har den spruckit i fronten. Är det någon som känner till i fall det finns någon "renoverare" i Uppland/Gästriklandstrakten?? Jag tycker verkligen den är värd att bevara med sina vackra mönster.

tisdag 7 december 2010

Renoveringen av glasverandan...



Så här såg det ut i höstas när vi "bara" skulle byta en dålig golvplanka. Det som gjorde att det blev ett litet större projekt var att väggarna stod på golvet.. hmm inte så lätt, bara att börja riva.
Förövrigt så går det framåt fastän vi inte är ute på gården. Vi har äntligen hittat en elektriker som skall dra helt ny el till köket och byta ut elcentralen. Nu måste vi bara hitta någon som vill ploga vägen fram till huset :-)



fredag 3 december 2010

Huset i morgon ljus

Idag så är det ca 40 cm snö på gården. Vi hoppas på att kunna publicera några vinterbilder under jul helgen. Tills dess så får vi njuta av den här fina bilden. / Husets herre