torsdag 7 april 2011

Före och efter eller efter och före?

Så kan skenet bedra... På denna före bild så kan man ju undra varför man skulle behöva fixa här. Men hade jag haft en close-up så skulle ni förstå. Tapeterna var fuktskadade, råttätna och luggslitna. Dessutom bodde det säkert 10 musfamiljer bakom spännpappen. Skurgolvet är fortfarande vackert på sina håll, men vid ett av fönsterna har det kommit in fukt. Fukten är himlen för trämask vilket gjorde att man klev rakt igenom en dag.
Skall man ha radiatorer och spis så måste man dra in riktig el. Det kändes naturligt att fräsa in rören när vi ändå tänkt att gipsa väggarna. Gipset var en höjdare, bara värmen gick upp ca 5 grader inne efter att väggarna hade klätts in. Mycket energieffektivt.
Här åtgärdar vi fuktproblemen i grunden som hade uppkommit p g a avsaknad av hängrännor och dåligt dränage. Dåliga plankorna åkte ut, fuktig jord grävdes bort, bjälkarna frilades och fuktiga partier på bjälkarna höggs bort och ersattes med nytt trä för stadgans skull. Resterande delar av mullbänken är helt fungerande och därför återställer vi nu bara. Istället för ny jord kommer vi att fylla med singel och lecakulor som inte suger upp fukt underifrån. I sommar skall grunden förbättras utifrån med ny kalkfog som skall hålla grunden tät och fin. Hängrännor bygger vi själva av trä. Hur får ni se snart...
Här får ni en liten titt på dom nygipsade väggarna och eluttagen vi valt. Svart kände både moderna och gammalt på en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar