söndag 27 juni 2010

Kedjesågen, vår bäste vän!


Tanken var ju att inte ta bort alla de gamla lagerna med tapeter men efter att vi bestämt oss för att fräsa in nya elrör i timmerstommen för att slippa utanpåliggande elledningar så var vi tvugna helt enkelt. Tapeterna åkte ner vägg efter vägg och det kändes faktiskt väldigt bra att få se att timret var i gott skick och att vi fick chansen att rensa bort gamla musbon och annat skit. Hittade också ännu en vacker tapet som satt direkt på timmerstockarna, dock endast små små fragment. Svart och silver såg det ut som. Stockarna hade också som det verkar ha varit putsade med grå lerklining. Dock hade mycket av detta huggits bort nån gång för länge sedan.

Denna delen av huset har ju stått där sen nån gång på 1700-talet och detta märktes också av att dörrhålet en gång verkar ha varit mycket bredare och kortare. Kul att se.

Vi har också mätt ut och märkt vart det nya köksbänkarna skall stå. Det här kommer att bli toppenfint! Ännu en produktiv helg på landet.

En ny provisorisk köksavdelning har installerats i hallen. Den kommer att användas flitigt nu när vi inte längre kan hålla till i köket som är alldeles för dammit och rörigt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar